Untitled Document


Torony és homlokzati óra felújítása

   A toronyórák hagyományőrzően egységes részét alkotják az ismert nagymúltú épületeinknek. Szerepük nemcsak közölni a széleskörű közönséggel a pontos időt, hanem egyben teljessé teszi az épület épitészeti küllemét és kiemelt disze a térnek ill. városrésznek.

   A több évtizedekkel ezelőtt felszerelt régi szerkezetből nem lehet felhasználni semmit. Teljesen új fogaskerekeket, tengelyeket, meghajtómotorokat kell felszerelni. A számlapok anyaga üvegszállal erősített poliésztergyanta. A számlap átmérőjének nagysága valamint a színe a megrendelő kívánsága szerinti. Ugyancsak kívánság szerinti a számok és a mutatók formája és színe. Megfelelő formát a meglévő mintakollekcióból lehet kiválasztani.

   Kizárólag elektronikus vezérlésű toronyóra szerkezetek használatosak. Fő előnyük a hagyományos mechanikus szerkezetekkel szemben a nagy pontosságuk, megbízhatóságuk és nem utolsó sorban igénytelenségük a karbantartásra. Mechanikus toronyórák üzemeltetői tudják, hogy az órák műküdésénél milyen problémát okoz a hőmérséklet ingadozása, mennyire befojásolja pontosságukata a hőmérséklet változása.

   Midezeket a problémákat kiküszübüli a mi általunk forgalmazott digitális vezérlőóra. Biztosítja a toronyóra percre pontos működését, de egyben más áramkörök mint pl. a harangozás vezérlésére is szolgálhat. Tulajdonsága az is, hogy áramkimaradás után önmagát visszállítja a pontos időre. A Q21ST típusú programóra működtetni tud akár egy kéttornyú templom nyolc óraszámlapját is. Mutató léptetése percenként történik és a toronyóra kívánság szerint üti a negyedekat és az egész órákat is.
   Az alapár tartalmazza a Q21ST programórát és 4db számlapot a toronyóránál és 1 db számlapot a homlokzati óránál.