Untitled Document


Harangok villamosítása elektromágneses rendszerrel

   A mágnes utánozza leginkább a harangozó munkáját. A harangozó is először meghúzta a harangot, majd elengedte. A következő ütemben már a harang lendülete miatt nagyobbat húzott. Így fokról - fokra nagyobbat húzva megszólaltatta a harangokat.

   A mi mágneses rendszerünk ugyanezt végzi, és lehetővé teszi a harang folyamatos szétlengését. Nem rángatja a harangot mint a motor, nem rázza a harangvázat vagy a tornyot, kíméletesen bánik a haranggal. A bekapcsolás után 5 – 10 ütem múlva megszólal a harang és egyenletesen szól. A mágnes induláskor nagyobbat húz, majd amikor megszólal a harang akkor már csak az elveszett energiát kell pótolnia kisebb húzásokkal. Ez a szerkezet nagyon kíméletesen bánik a haranggal, a vázzal és a toronnyal is
   Természetesen ezt a kedvező hatást csak akkor tudja kifejteni a mágnes, ha a harang leng. Ha a harangcsapágyak rendben vannak. Az úgynevezett „homok“ csapágy a legjobb. Itt csak gördülési ellenállás van. Nem kell, sőt nem is szabad olajozni, zsírozni a tengelyeket. A mágnes rendelkezik egy olyan védelemmel, hogy nem tud leégni. Ha túlmelegszik (mert túl sokáig szólt) akkor addig nem kapcsol be, amíg ki nem hűl. Ez a szerkezet megvédi a mágnest a leégéstől. Megbízható modern elektronika és a kontakt nélküli vezérlés biztosítja a berendezés hosszú élettartamú hibamentes működését.