Untitled Document


Céginfó

   2001-et írtunk, amikor kisvállalkozóként az első harangot villamosítottam. A harangokat régebben és néhol még most is kézzel húzzák. A fejlődés igényelte, hogy ezt a meglehetősen nehéz munkát automatizálni kellene. A harangozó munkáját elektromágnes segítségével tudtam élethűen utánozni.

   A következő megoldandó feladat a kézi kapcsolás elhagyása volt tehát a teljes automatizálás. Többféle programóra lett kifejlesztve erre a célra a technikai lehetőségek figyelembevételével. Programóráink fő jellemzője az egyszerű kezelhetőség és nagy fokú üzembiztonság és pontosság.

   A harangok villamosítása mellett elkezdtem foglalkozni a toronyór felújításával is. A toronyóra külső megjelenése nem változott, de a belseje a XXI.-ik századi technikát tükrözi. Számítógéppel végzett tervek alapján készül a számlap, lézer technikával kivágott fogaskerekek, oldallapok alkotják a mechanikát. Integrált áramkörök és programok sokaságát tartalmazó elektronika gondoskodik a pontos működésről, akár egy kéttornyú nyolc számlapos templomtorony esetében is.

   A növekvő igények során a templomfűtés gazdaságos megoldása került előtérbe. Hogyan és mivel megoldani a templomok gazdaságos fűtését? Tehát minél gazdaságosabban felhasználni a termelt hőenergiát. Gazdaságosan szinte megoldhatatlan feladat egy-egy órára elvielhető hőmérsékletet biztosítani a templomban. A megoldási lehetőségeket kutatva bukkantam rá a fűtőfóliára. Ez a fűtési rendszer végülis a Szlovák Szabadalmi Hivatalnál használati mintaoltalomban részesült.

   Gyártmányaink hosszútávon és megbízhatóan szolgálják ügyfeleinket. Teljes szolgáltatás keretén belül bebiztosítjuk nemcsak az adott berendezés gyártását és szerelését, hanem a garanciális és a garancián túli javítással is igyekszünk ügyfeleink elvárásainak eleget tenni.

   Remélem rövid bemutatkozásom felkeltette az Ön érdeklődését is.

   Tisztelettel

   Hammerschmidt János
   okl.villamos mérnök